Monumentul Eroilor
A fost inaugurat la 21 iulie 1991 în fața școlii din comună cu sprijinul Primăriei și a familiei Jompan. Pe cele două laturi ale sale sunt menționați eroii căzuți atât în primul cât si în cel de-al doilea Război Mondial
Monumentul “Omagiul Cântecului”
Este închinat cântecului coral. A fost sculptat in marmură de Rușchița de către sculptorul reșitean Traian Baia și duce peste generatii faima de artiști a mărganilor.
Troița și crucea de piatră
Au fost renovate recent, dar nu se știe anul în care au fost construite (probabil cu mult timp înaintea bisericii).
Biserica Ortodoxa
A fost ridicată din piatră pe locul vechii biserici din lemn. Înj 1731 se sfinnțește antimismul de către episcop iar în 1887 se construiește clopotnița și turnul bisericii din foi de cupru.
Munții Poiana Ruscăi
Munții Poiana Ruscăi, la poalele cărora curge Râul Bistra din a cărui ape se înaltă încet spre munții Țarcului și Retezat comuna Marga.
Varful Magura-Marga
Cu o înălțime de 1504 m, este ulmul vârf din munții Țarcului. De aici spre nord-est încep Munții Retezat. Se poate ajunge aici pe trasee turisce marcate, în cel mult două ore de mers pe jos din centrul comunei.
AȘEZĂMÂNTULUI MEDICAL CREȘTIN „IZVORUL TĂMĂDURII“
Așezământul a luat ființă în anul 2003, când cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Dr. Laurențiu Streza, pe atunci episcop al Caransebeșului, și cu parciparea Preasfințitului Părinte Lucian, pe atunci episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, s-a pus piatra de temelie a sfântului locaș.
PÂRÂUL MARGA
Pârâul Marga este doar unul dintre afluenții râului Bistra, cel mai mare râu de pe raza comunei Marga. Totodată pe raza comunei se mai poate vizita pârâul Nermeș, pârâul Mânzu, pârâul Mărguța și pârâul Șipot. În general temperatura apelor de pe raza comunei este destul de scăzută, încat abia se poate face baie în timpul verii.
SATUL DE VACANȚĂ – MARGA
TEIUL DIN VAMA MARGA
Considerat ca fiind arborele sfânt al creșnilor, teiul a pătruns adânc în imaginația poporului român, însoțindu-l atât în viața reală, cât și pe tărâmul basmelor. Nimeni nu șe de când există teiul din Vama Marga, dar se presupune că are peste 200 de ani.
BISERICA PAROHIEI VAMA MARGA
Ostenitorul construcției acestei biserici este părintele Viorel Daia de la parohia Marga, care după numirea în această parohie în anul 2006 a avut însărcinarea de a construi o biserică în filia Vama Marga, pentru ca credincioșii de aici să aibă locaș de închinare în satul lor.
BISERICA CREȘTINĂ BAPTISTĂ ”SION”
BAZA SPORTIVĂ MARGA si STRANDUL DIN MARGA
Baza sporvă Marga prezintă un teren de fotbal, ștrand, spații de cazare pentru sporvi, cantină, iar împrejurimile sunt excelente pentru antrenamente de rezistență